shutterstock_129934136

Waarom is financieel advies belangrijk voor u?

Velen van u struinen het internet af naar informatie. Vaak in de eerste plaats op basis van de prijs. Het is uiteraard goed om te weten wat een product kost voordat je besluit het te gaan kopen. Bij financiële producten echter is het vaak lastiger om als leek een vergelijking te maken. Banken en verzekeraars zijn als geen ander in staat om in te spelen op het sentiment om op die manier mensen over te halen een product bij hen aan te schaffen. Vaak worden dan zaken als gemak, betrouwbaarheid en dergelijke naar voren geschoven om een product aan de man of vrouw te brengen. 

Wat veel mensen echter vergeten is dat het in het belang van de aanbiedende partij is om een product te verkopen. Ongeacht het nut of de noodzaak van een klant om dat product aan te schaffen. Daar zit dan ook vaak de crux. In veel gevallen worden standaard producten aangeboden die gemakkelijk en snel te verkrijgen zijn. Gemak en prijs staan daarbij hoog op het eisen-lijstje. Niet alleen van de aanbieder, maar ook op dat van de afnemer. De meeste mensen zijn op zoek naar gemak en laten het om die reden achterwege advies in te winnen.

Wanneer u een onafhankelijk financieel adviseur inschakelt, die niet op commissiebasis werkt, maar rechtstreeks door u betaald wordt voor zijn of haar advies, dan weet u dat u alleen financiële producten krijgt te zien die:

  1. bij u passen
  2. ook daadwerkelijk datgene leveren wat u daarvan verwacht en
  3. niet duur zijn

Kortom, nuttige oplossingen voor uw problemen, tegen een scherpe prijs. Daarnaast kunt u met een financieel adviseur ook in de toekomst blijven kijken of de financiële producten die u heeft lopen, nog steeds bij u passen, maar ook of er door de loop der jaren betere producten zijn ontwikkeld, zodat u blijvend financieel up-to-date bent.

 

Door gebrek aan inhoudelijke kennis, onvoldoende interesse is het niet zo vreemd dat u als leek vaak verkeerde aankoopbeslissingen neemt. Wanneer u écht gemak wilt, schakel dan een financieel adviseur in, die uw belangen voor u behartigt. Dat is pas echt gemak en bespaart u op korte, maar zeker op lange veel geld en financiële zorgen.